Vårprogram og SommerfestiHvaler 2024 på Gjestgiveriet - program under Aktuelt!
Her kommer små oppdateringer og informasjonsskriv fra oss
Vi lager herlige kvelder hele våren! Fölg med på programmet, det blir raskt fyllt opp!
4.mai - 100% KORTREIST Vårgildet!
Dette blir et deilig måltid i Vårens tegn! Dere som har värt gjester her om hösten kjenner til Höstgildet, og nå har vi lyst til å gjöre vårråvarer til et festmåltid av samme sort! Vi starter med en opplagt Gjestgiver som lar dere få smake på noen viner sammen med ham, og så serverer vi mange og små retter hvor våren og det faktum at disse råvarene finner «rett utenfor dören vår»er gjennomgående. Det blir en rikholdig meny fra både sjö og land , og luften med, flere nye og spennende smaker vil bli presentert. PÅMELDING: post@hvalergjestgiveri.no
28.-30.mai - YOGA og meditasjonsretreat på Gjestgiveriet!
31.mai - SESONGÅPNING - Aspargesaften og vinmakerbesök!
Dette er og blir en festaften! Hvert år inviterer vi til SESONGÅPNING, men i år har vi også slått det sammen med ASPARGESAFTEN og et herlig möte med en ny sesong med våre egne viner fra TENUTA MONTAUTO! Det blir en herlig meny bestående av mye asparges, fra egen hage, vill og andres mark, dette blir selvsagt akkompagnert av andre deilige råvarer og ikke minst; Viner som passer ypperlig til! Vår egen Gjestgiver er alltid hjertelig tilstede og i tospann med han; vår gode venn og vinmaker Riccardo Lepri fra Tenuta Montauto. Med seg i kofferten har flere av årets nye viner. Pris pp for smaking, aspargesmeny og to glade herrer kr.1.200,- pp. NB: Begrenset antall plasser.
RING OSS GJERNE OM DERE HAR SPÖRSMÅL: 69378200
Våren kommer aller först til Hvaler!
Her er vårt vårprogram;
29.-31.mars; PÅSKE på Gjestgiveriet - møt våren først på Hvaler! Vi serverer Påskemiddag fredag og lørdag fra kl.16, dere spiser hyggelig i Havestuen, vi lager en egen Påskemeny. Men vi har også et eget påsketilbud for dere som ønsker å overnatte, spise, går turer og väre med i Vinkjelleren med Gjestgiveren til kun kr.1.500,- pp i dobbeltrom! Bestill på Post@hvalergjestgiveri.no
13.april; En Reise i Smakens Verden - et morsomt og lærerikt vinkurs med Öystein Elgheim på Gjestgiveriet! Bli med på herlig vinkurs med Gjestgiveren, 5 viner og 6 matsmaker matches med herlige anekdoter og historier, den smaking dere vil huske lenge, og dere vil lære hvorfor akkurat DEN vinen passer til akkurat DEN maten. Kurset koster kr.500,- pp, men dere kan bli med på en herlig middag etterpå og da koster kurs og 3 retters meny kr.1.200,- pp. NB! Begrenset antall plasser! Vi har også ledige rom for overnatting.
3.mai; Herlige Rieslinger på Gjestgiveriet - En Vinkveld med Sybille Kuntz fra Moseldalen, Tyskland! Dette blir en helt fantastisk reise i Rieslingens verden sammen med en produsent som må være vinverdens kuleste kvinne! Hun har drevet familiens vingård siden 1984, og har Rieslinger i verdensklasse. Alle vinene er biodynamiske og spenner fra de helt mineralske og krispy, til de deilige sødmefylte Rieslingene. Noen av stokkene er faktisk 100 år gamle, og flere av hennes vinstokker står i hellinger så bratte som 70%! Sjekk ut også på deres hjemmeside: www.sybillekuntz.de Dette blir et deilig møte med vårens beste Rieslinger - og dere kan være med! Påmelding til post@hvalergjestgiveri.no NB: Begrenset antall plasser! For smaking av deilige Rieslinger og måltid er det kr.1.200,- pp, vi har også ledige rom for overnatting.
4.mai - 100%Kortreist - Vårgilde Se info i egen sak på aktuelt
17.-20.mai - VÅRYR GLEDE - Pinse på Gjestgiveriet! Vi tilbyr herlig nasjonafeiring i fredelige og herlige omgivelser fra 17.mai til 20.mai. Vil dere bort fra byens mas og heller feire nasjonaldagen og langhelgen i rolige omgivelser? Gå turer i de irrgrönne skogene og langs havet imens bölgene skvulper imot svabergene, spis godt i vår Havestue, sitt i solkroken med en god bok og fang den förste solstrålen som varmer godt. Ta av deg skoene og gå litt i gresset, med ingen annet mål enn å kjenne gress under föttene igjen! Pris pp i dobbeltrom pr dögn er kr.1.700,- og denne prisen inkluderer Ettermiddagskaffe og bakst, aperitiff, 3 retters middag, overnatting og frokost. Vil dere ha 5 retter? Da blir det kr.1.900,- pp i dobbeltrom med alt ovenfor også.
FOR DERE SOM VIL FEIRE 17.MAI HER HOLDER VI ÅPENT FRA KLOKKEN 14 TIL KLOKKEN 19, og har ingen faste tider for spising - bare bestill bord når dere önsker.
28.-30.mai - YOGA og meditasjonsretreat på Gjestgiveriet. SE INFO: Www.meditasjonen.no
31.MAI - SESONGÅPNING, VINKVELD og ASPARGESAFTEN på Gjestgiveriet! Ville, grönne, hvite, store, små, egne og andres asparges serveres med stor glede for oss alle! Sommeren er straks her! Meld dere på allerede nå! Kun kr.1.200,- pp for smaking og deilige aspargesretter! Post@hvalergjestgiveri.no Se mer info i egen aktueltsak.
NÅ JOBBER VI MED ÅRETS SOMMERFESTIHVALER!
Det blir en fin sommer, det lover vi - og flere artister er underveis til å signeres, følg med på sidene her for å väre först ute med å skaffe dere vipplasser, overnatting og billetter!
Sjekk ut fanen FestiHvaler for program!
Smaksakdemiet har fölgende kurs til dere på nyåret!
6.januar kl.17.00: Matkurs i saus, krafter og supper - hvordan imponere med de beste sauser og supper og hvordan lage krafter til disse.
13.januar kl.17.00: Matkurs i «Den Perfekte Middag» hvordan lage den beste menyen og finne viner som passer til.
26.januar kl.18.00: Matkurs med pasta og pastasaus som tema vel så mye Italia her som der!
Kursene foregår på Gjestgiveriets kjökken og tar rundt 3 timer hver gang, vi holder utstyr og råvarer og stiller med opplagt Vertskap og et par glass vin til de som önsker det! Pris kr.1.500,- pp alt inkludert.
Påmelding til post@hvalergjestgiveri.no
NB: DET KOMMER FLERE KURS!
Deilige Hvaler - Hele Året!
Vi inviterer til gjestebud her på Hvaler Gjestgiveri i førjulstiden!
Fra helgen 18.november vil vårt vakre Skjærgårdshotell pyntes til små og store juleselskaper som garantert vi få dere i stemning!
Et førjulsdøgn i Skjærgården starter med innsjekking fra klokken 15.00.
Våre vennlige, lyse og fredelige værelser ønsker dere mildt velkommen.
Vi byr samtidig på kaffe med fersk hjemmebakst frem til klokken 17.00
Da tenner vi lykter og bålpanner og så serverer vi gløgg og pepperkaker ute på Terrassen om været er på vår side.
Klokken 19.00 ønsker vi hjertelig velkommen til bords i Havestuen hvor det oser av tidløs tradisjon. Vi byr på en aperitiff før vi serverer en deilig førjulsmeny, som er myntet på rike og gode tradisjoner.
Råvarene er på alle måter naturlige og tid- og stedsriktige. Utgangspunktet for vår førjulsmeny er en tre retters middag, som gjerne kan utvides til både fire og fem retter.
Meny:
»En Smak av Hvaler» et utvalg av sesongens sjömat
Kremet Skjärgårdssuppe med pancofritert skalldyrbolle
Pannestekt piggvar, brunet bacon og choronsaus
ELLER
Konfitert andelår med rödkål og en mörk sjysaus
Stilton
Blåbörclafoutis med Gjestgiveri-is
Før, under og etter måltidet kan de som ønsker det, være med i Vinkjelleren for å se på Gjestgiverens store samling av gode viner. Vi vil gjøre dette for små grupper av gangen siden det er begrenset med plass der nede.
Etter en god natts søvn våkner man opp og rusler bort i Frokoststuen og henter seg en fersk kopp kaffe.
Julefrokosten serveres med stor glede og inneholder blandet annet hjemmelagede silder, ferske egg fra egne høner, gode juleskinker, røket laks, varmt nybakt brød og selvsagt Oldemor Lindhjems medisterkaker!
Deilig, lun og velsmakende førjul er gode stikkord for et døgn hos oss i november og desember.
Pris pr person med ettermiddagskaffe, aperitiff, 3 retter, tur i Gjestgiverens Vinkjeller, overnatting i dobbeltrom med julefrokost er kr.1.950,-
Pris uten overnatting er kr.1.190,- pr person
Kun menyene er priset til kr.750,- for 3 retter, 850,- for 4 retter og 950,- for 5 retter. Om man er et större selskap (over 10 personer) er det fint om man enes om en meny for alle.
Hjertelig velkommen til Skjærgårdshotellet - Hvaler Gjestgiveri!
Det blir deilige matkvelder her i oktober, november og desember også!
Vi starter med Hummerkvelder den 7.oktober, denne er fullbooket.
Vi har hummerkvelder 14.10, 27.10 og 28.10 - nå er det kun 27.oktober som har noen få ledige plasser.
Höstgildet 21.10 er også fullbooket.
11.november har vi 100% KORTREIST «Hösten», her er det ledige plasser. Vi byr på deilige råvarer fra närområdet, fra hav, skog, land og luft. Gjestgiver Öystein Elgheim byr på en morsom vinsmaking av höstviner, og vi serverer herlige kortreiste 4 retter.
Kun kr.950,- pp for smaking og 4 retter.
Vi har åpent til og med 21.desember.
NB: Forhåndsbestilling kreves (Ikke mandager og tirsdager)
VI SKAL HA MATKURS I JANUAR 2024 - fölg med for datoer!
Vi ønsker dere hjertelig velkommen til en deilig sommer på Hvaler Gjestgiveri!
Programmet er nå komplett og dere finner all info under fanen Festihvaler her på siden.
Velkommen til dere alle!
Bestill på post@hvalergjestgiveri.no ring oss gjerne på 69378200
29.april: SESONGÅPNING - årets sesong åpnes på Skjärgårdshotellet med gode smaker på tallerken og i glass!
Med vår egen Vinmaker fra Toscana; Riccardo Lepri fra Tenuta Montauto, og en alltid opplagt Gjestgiver - disse to vil by dere årets nye smaker fra vår egen vingård og på tallerkene blir dere servert strålende nye, spennende retter som er inspirert av årstid og beliggenhet. God mat, godt humör og strålende viner på vakre vårlige Hvaler! Det blir klippet snor og vi lover stormende jubel og masse spennende smaker!
Kun kr.900,- pp for smaking og måltid! Ledige rom for overnatting!
Påmelding til post@hvalergjestgiveri.no
Fra 6.april til 10.april har vi påskeåpent her på Gjestgiveriet!
Det er middagsservering fra kl.16 hver dag, Langfredag og Påskeaften er det en liten vinsmaking inkludert i prisen for middag for de som bor her eller spiser kl.19. Ring oss eller mail oss for mer info!
Pris pp i dobbeltrom inkl ettermiddagskaffe med bakst, dobbeltrom med frokost, 3 retter og en vinsmaking er kr.1.500,-
Datoer for Kjøkkenkurs med Krafter, sauser og supper som tema finner dere nederst i saken, det samme gjelder dato og til for Kjellerkurs!
Kjøkkenkurset vil vare i ca 3 timer og Gjestgiveren vil vise dere og innlemme dere i sin kjøkkenveerden, dere får innføring i krafter, sauser og supper, tilsmaking av retter, teknikker og måter å gjøre et måltid til noe utenom det ordinære.
Som vanlig vil Gjestgiveren være blid og opplagt og fortelle dere dette med stor innlevelse og entusiasme, og dele av sin rike kunnskap!
Kun kr.1.500,- pp for kurs, opplæring, opplæring, demonstrasjon og underholdende foredrag! Pluss et par glass vin for de som vil. Vi stiller med utstyret dere trenger, råvarer og forstykke, dere tar med godt humør.
Kurset passer for alle som er glade i mat og egner seg ypperlig til å gi bort - GI EN OPPLEVELSE SOM MOTTAKER VIL HUSKE OG FÅ NYTTE AV!
Kjellerkurset er en vinsmaking med matsmaker som passer til de forskjellige vinene, dette kurset varer i ca 80 minutter og innebærer morsomt og lærerikt foredrag med Gjestgiveren, 4 viner og 6 små matsmaker. Kun kr.500,- pp.
Påmelding til alle kurs på post@hvalergjestgiveri.no
7.januar kl.18.00 - KJØKKENKURS
13.januar kl.18.00 - KJØKKENKURS - FULLT!
14.januar kl.18.00 - KJØKKENKURS - KUN 2 PLASSER IGJEN!
20.januar kl.18.00 - KJELLERKURS - FLERE PLASSER
21.januar kl.18 - KJØKKENKURS - FULLT!
Vi inviterer til deilig og hyggelig førjul her på Gjestgiveriet!
Vi pynter vårt vakre hus og tenner masse lys, og lager følgende førjulsmeny til dere:
Skalldyrsalat med hummer, krabbe og reker
Kremet Sjømatsuppe med småørret
Konfitert and, Oldemor Lindhjems medisterkaker og husets rødkål
ELLER
Lettrøkt ovnsbakt helleflyndre med stuede gulrøtter og brunet bacon
Stilton & Port
Appelsinfromasj, Husets julemarsipan og "Mormors Krukke"
Vi hjelper dere å velge riktige viner, dere kan velge mellom kjøtt eller fisk til hovedrett, og hele selskapet trenger ikke velge lik hovedrett. Vi har deilige senger og en god gårdsfrokost å by på for dere som vil bli natten over!
Vi er så takknemlige for at dere vil komme til oss i den mörke årstiden også, vi har lagt ut flere Temakvelder nå til hösten, og her er noen av dem:
7.oktober; Bobler og Höstsesongåpning - Sprudlende smaking med Gjestgiveren og 4 retters meny med god vin til. Kun kr.1.000,- pp pluss drikke til maten. Ledige plasser!
8.- og 14.oktober; Sort gull-Röd kjärlighet, Hummeraften på Gjestgiveriet! Smaksreise og 5 retter kr.1.100,- pp, +drikke til maten. UTSOLGT!
22.oktober; Det Store Höstgildet - Höstens store måltid! Mange små retter som i Gjestgiverens Fornemmelse for Smak, nyfikent, spennende og kompromisslöst! Slik som bare Gjestgiveren er og gjör. Kr.1.290,- pp + drikke. FÅ PLASSER!
29.oktober; Ekstra Hummeraften, snart fullbooket.
Det kommer flere temakvelder!
Förjulen starter hos oss fra 11.november, bestill ditt julebord NÅ!
Vi serverer deilig julemat med tradisjoner, og lar ribba få hvile til hjemmejulaften.
Vår julemeny er slik:
Skalldyrsalat med hummer, krabbe og reker
Kremet Sjömatsuppe med småörret
Konfitert and med oldemor Lindhjems medisterkaker og husets rödkål
Eller
Lettrökt ovnsbakt helleflyndre med stuede gulrötter og bacon
Stilton & Port
Appelsinfromasj, Husets julemarsipan og «Mormors Krukke»
3 retter kr.750,-, 4 retter kr.850,-, 5 retter kr.950,-
Drikke kommer i tillegg.
VI HAR 14 FLOTTE ROM FOR OVERNATTING, OM DERE ER 40 ELLER FLER FÅR DERE STEDET FOR DERE SELV!
Send oss en mail for et tilbud, eller ta en telefon. 69378200
Vil dere møte våren på Hvaler?! Det vil vi, og åpner Gjestgiveriet til påskeferien 14.-17.april! Vi har Påsketilbud på heldøgn med ettermiddagskaffe med sjokoladekake, en hyggelig aperitiff før middag 3 retters påskemeny, overnatting i dobbeltrom og gårdsfrokost til kun kr.1.500,- pp - velkommen skal dere være!
Booking på post@hvalergjestgiveri.no
Ps: Dere kan også bestille kun bord i restauranten også om dere vil, vi serverer Påskemiddag Skjærtorsdag, Langfredag og Påskeaften!